علوم انسانی اسلامی هم هویت سازند و هم تمدن‌ساز/ آسیب‌شناسی و آفات تولید علوم انسانی اسلامی

0

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، آیت‌الله رجبی در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه امام حسین علیه‌السلام در سخنانی گفتند: آغاز تولید علوم انسانی اسلامی بر اساس فرمایشات و تاکیدات حضرت امام خمینی(ره) بود و علامه مصباح(ره) نیز بر اساس این تاکیدات وارد این عرصه شدند.
ایشان افزودند: علوم انسانی اسلامی برای حال و آینده نظام و جامعه اسلامی بلکه جامعه بشری حیاتی و سرنوشت‌ساز، و هم هویت‌ساز و هم تمدن‌ساز هستند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، ضمن تأکید بر اهمیت اسلامی‌سازی علوم انسانی بیان داشتند: برای تولید علم باید کسانی وارد این عرصه شوند که هم بر علوم اسلامی و هم بر علوم انسانی مسلط باشند. در مرحله بعد برای آموزش این علوم نیز قطعا کسانی موفق هستند که علاوه بر شناخت علوم انسانی اسلامی به این مسئله باور داشته باشند.
ایشان مرحله بعد را ورود علوم انسانی به عرصه نظامات و زندگی اجتماعی دانستند و بیان داشتند: برخی فتنه‌هایی که در سال‌های اخیر به وجود آمد به خاطر همین علوم غربی و برنامه‌ریزی‌های مبتنی برآن است و این موضوع اهمیت پرداختن به این موضوع را دوچندان می‌کند.

عضو جامعه مدرسین بیان کردند: کارهای متنوع و متکثر زیادی توسط نهادها و شخصیت‌های علمی انجام شده است که باید قدردان زحمات ایشان بود و از همه کسانی که در این راه قدمی برداشته‌اند به ویژه علامه طباطبایی(ره)، استاد شهید آیت‌الله مطهری و علامه مصباح (قدس سرهم) باید قدردانی کرد و برای آینده این مسیر نیز از تجربه‌های آنان استفاده کرد.

آیت‌الله رجبی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در این مسیر کارهای زیادی باید انجام گیرد بیان داشتند کارهای عظیمی در این عرصه نیاز است و باید سرمایه گزاری شود، کسانی به این عرصه وارد شوند که در درجه اول باورشان بیاید که این کار یک نیاز حیاتی است و در درجه بعدی مراقب باشند که آسیبی به وجود نیاید و از انجام کارهای بی‌بنیان و بدون برنامه‌ریزی دقیق، جزیره‌ای، پراکنده و موازی پرهیز شود که هر کدام از اینها یک آسیب جدی است و باعث هدر رفت امکانات، منابع و ناکامی در دستیابی به هدف می‌شود.

نظر خود را وارد کنید