اولین قدم جهاد با نفس و تقرب به خداوند، تفکر است
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه روایاتی درباره اهمیت و نقش تفکر در تقرب الی الله و صفای باطن آمده، گفت: آیات و روایات زیادی نشان میدهند که برای تقرب به خدا باید مدتی تفکر کرد؛ امام خمینی (ره) اولین قدم مجاهده با نفس و تقرب به خداوند را تفکر دانستند.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیتالله رجبی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) شب چهاردهم ماه مبارک رمضان در حسینیه امام خمینی(ره) قم یکی از اموری که در تقرب الی الله و امور دنیوی نقش جدی دارد را تفکر دانست و اظهار کرد: در آیات قرآن دستور به تفکر داده شده و در توصیف کسانی که عقل ناب دارند گفته شده که اهل تفکر هستند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه روایاتی درباره اهمیت و نقش تفکر در تقرب الی الله و صفای باطن آمده، گفت: آیات و روایات زیادی نشان میدهند که برای تقرب به خدا باید مدتی تفکر کرد؛ امام خمینی(ره) اولین قدم مجاهده با نفس و تقرب به خداوند را تفکر دانستند.
وی ضمن بیان اینکه بزرگان برجسته در عرصه علمی به تفکر اهمیت دادند، ابراز کرد: حضرت آیتالله بهجت تاکید داشتند که تفکر انسان را به یقین میرساند؛ آیتالله مصباح به تعبیر رهبرمعظم انقلاب استاد فکر بود؛ بسیاری از مشکلاتی که پیش میآید ناشی از عدم تفکر است.
آیتالله رجبی ضمن تاکید براینکه طبق روایت تفکر راس همه امور خیر است، گفت: تفکر در مورد نعمتهای خداوند و نسبت به قصور خود و تفکر در امر الهی و اوصاف و افعال خداوند سازنده است؛ چراکه بیم و امید را در انسان ایجاد میکند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه در دفاع مقدس همه دنیا در مقابل ایران بودند و طبق وعده الهی گروه قلیل بر گروه کثیر به اذن خداوند غلبه خواهد کرد، اظهار داشت: در جنگ اقتصادی نیز به مدد الهی میتوان بر مشکلات غلبه کرد.
وی با تاکید براینکه تفکر درمورد نعمتهای الهی محبت ایجاد میکند، گفت: گاهی تا انسان نعمتی را از دست ندهد متوجه ارزش آن نمیشود؛ محبت خداوند به اندازه زیادی وابسته به تبعیت از دستورات الهی است و انسان را از شیطان دور میکند.
آیتالله رجبی با اشاره به اینکه تفکر، محبت انسان نسبت به خداوند را زیادتر و قصور خود را قابل درک میکند، اظهار داشت: بیشتر عبادت ابوذر تفکر بود؛ روحیه مبارزه با ظلم ناشی از تفکر است و ایمان در سایه توجه به خداوند رشد میکند؛ تفکر این خاصیت را دارد که توجه در وجود انسان بیشتر میکند.